23. elokuuta 2017

REISSUPOSTAUS: K Ö L N

Luvassa Euroopaan-kiertueemme toiseksi viimeinen kaupunki, Köln. Saksassa en ole koskaan ennen käynyt ja se oli valloittava, uusi tuttavuus! Toki tässä vaiheessa matkaa alkoi jo väsymys painaa, joten mielenkiintoa oli vaikea pitää yllä. Mutta emme antaneet sen estää. 
IMG_9543
IMG_9490
IMG_9495
Junamatka Amsterdamista ei ollut kovinkaan pitkä ja kävipä niinkin, että seuraamme löyttäytyi yksin matkannut suomalaispoika. Hauska sattuma! Kun saavuimme Kölniin oli taivas juuri revennyt ja sitä seurasi ukkosmyrsky. Onneksemme varaamamme hotelli oli aivan aseman vieressä ja pääsimme juoksemaan sateensuojaan matkatavaroinemme.  

Majoitusten varaaminen viimeiselle viikolle olikin haastavaa, sillä emme meinanneet millän löytää edullisia vaihtoehtoja nopealla aika-taululla. Jotain onneksi löytyi, ennen kuin vaivuimme epätoivoon. Hotellimme oli ok, mutta nimeä en enää tähään hätään muista. Sijainti oli kuitenkin kerrassaan mahtava! 
IMG_9507
IMG_9517
IMG_9510
Yksi yllättävän hauska kokemus oli Lindt:in suklaamuseo, joka sijaitsi Rein-joen varrella. Pääsimme seuraamaan suklaanvalmistuksen eri vaiheita sekä kasaamaan omat suklaalevyt. Tämä suklaamonsteri oli taivaassa kaiken sen suklaamäärän keskellä (plus, osasinpa laatia loistavan levyn itselleni). 
IMG_9524
IMG_9531
IMG_9489
Kölnistä, kuten muistakin isoista Euroopan kaupungeista, löytyy paljon historiaa. Ja kuten niin monien muidenkin kaupunkien kohdalla, olisi tuollakin saanut kulumaan helposti vaikka viikon. Saatiin kuulla paikalliselta, että Kölnistä löytyy yhdet Saksan ystävällisimmät ihmiset. Harmi, ettei päästy tutustumaan heihin sen enempää! 
Mutta esimerkiksi vedenhakureissulla paikallisen kioskin pitäjä tunnisti heti meidät suomalaisiksi. Ja siitä lähti sitten liikkelle tarina siitä, miten hän rakastaa suomalaista musiikkia kuten Nylon Beatia ja Ultra Brata. Hän oli antanut ihan paikallisille baarinomistajille edellämainittujen levyjä viikonloppusoittoihin! 

Ja yksi ihanimmista hetkistä oli tämä. Löydettiin lukkoseppä, joka taiteili lukkoja kaiverruksilla, jotta ne voi käydä kiinnittämässä Rein-joen yllä olevaan siltaan. Tottakai teetätin ikuisena romantikkona lukon, johon kaiverrutin minun ja Z:n nimet. Ainakin on hyvä syy palata etsimään se... 
IMG_9547
IMG_9549
Ja Kölnin tuomiokirkko, henkeäsalpaava. En ole koskaan nähnyt noin vaikuttavaa ja suurta rakennusta. Niin sisältä kuin ulkoakin, oli tämä aivan sanoinkuvaamattoman hieno. Ja niin, ensimmäinen asia minkä näkee kun astuu juna-asemalta ulos! 
IMG_9553
Köln oli upea ja täynnä avuliaita ihmisiä. Käytiin kahdessa eri museossa ja käppäiltiin ympäriinsä kaupungilla. Samalla tavalla kuin Belgiassa ja Hollanissa, on arkkitehtuuri vanhoissa kaupungeissa varsinainen ilo silmälle. Köln menee myös kategoriaan "kiva kaupunki seurailla ihmisiä". 

Haluan myöskin tässä vaiheessa kiittää teitä. Olen puuhaillut blogia aina täysin amatööripohjalta. Viime aikoina olen saanut teiltä kommentteja ja ne lämmittävät ihan mielettömästi sydäntäni. Kiitos teille päivieni piristämisestä ihanilla kommenteillanne! 

4 kommenttia:

  1. Oi miten upeita kuvia! Niin ihanan näköinen paikka kyllä! <3 :) Tykkään myös paljon sun blogistasi! Ainoa "miinus" on tää kun blogisi ulkoasu on niin leveä, se ei asetu omalle läppärin näytölle kovinkaan nätisti. Mutta nämähän ovat ihan makuasioita, eikä se sisältöä huononna! Jään siis kyllä ehdottomasti lukijaksi! <3 :)

    www.hennam.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon kommentistasi! Olen miettinyt että näkyykö se muillakin noin leveästi, kuin itsellä. Vaihdoin konetta hiljattain ja tuntuu, että oikeanlaisten asetuksien löytäminen on ollut hankalaa. Eli hyvä kun sanoit tuosta, niin saan asian korjattua :) <3

      Poista
  2. Eikä miten ihanat noi pastelliset talot vierekkäin! Ja noi lukkorykelmät<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta!! Nuo talot oli vissiin Trip Advisorissa luokiteltu jopa nähtävyydeksi! :D

      Poista