9. elokuuta 2017

REISSUPOSTAUS: P A R I I S I

Pariisi menee vähään samaan kastiin, kuin Venetsiakin. On puhuttu, että se on täysin yliarvostettu, turistien täyttämä kaupunki. Vaan ei! Pariisi on juuri niin ihana ja taianomainen, kuin kaikissa elokuvissa. 
IMG_9365
IMG_9309
IMG_9310
Ja tottahan toki, me kierrettiin kaikki mahdolliset nähtävyydet mitä kerkesi yhteen päivään ja yhteen iltaan tunkea. Notre Dame, Eiffel-torni, Louvre, Riemukaari... You name it. 
Tässä vaiheessa matkaa mukaan löyttätyi kolmanneksi yksi yhteinen ystävämme, joka viihtyi matkassamme viikon. Yövyimme yhdessä kaupungin reunalla, en vain muista kuollaksenikaan aluetta. Läheltä löytyi ostoskatua, Notre Dame ja Seine-joki. Keskustanpaan pääsi kätevästi metrolla. 
Pariisissa vietimme vain yhden kokonaisen päivän eli kaksi yötä, mutta nähdäkseen oikeasti kaupunkia vaatisi vierailu ainakin viikon! Pariisi on niin täynnä kulttuuria ja historiaa, ettei yhdessä päivässä sitä kerkeä läpikäymään mitenkään. Paljon suloisia kuppiloita ja ravintoloita löytyy, pitää vain osata mennä oikeaan paikkaan. Tässä auttoi eräs tuttuni, jolta sain muutaman vinkki vitosen. Pääsimme siis yhden ei niin hehkeän illallisen jälkeen syömään aivan loistavan illallisen. 
IMG_9324
Mietimme hetken, että olisimme kivunneet Eiffel-torniin, mutta päädyimme ihailemaan sitä (ja napsimaan klassisia turistikuvia) hiukan kauempaa. Onneksemme ihmisiä ei sattunut juuri silloin olemaan niin paljon! Retkipäivänämme meinnaan välillä tihutteli vettä, välillä paistoi aurinko. Olin jotenkin kuvittellut kaiken tosi erilaiseksi, mitä sitten paikan päällä. Oli todella hassua päästä vihdoin itse näkemään torni, jonka on niin kauan halunnut päästä kokemaan. 
IMG_9340
IMG_9348
IMG_9352
Meidän vierailu kaupunkiin sijoittui juuri sille viikolle, jolle osui niin Ranskan kansallispäivä sekä Trumpin vierailu. Kaupunki oli siis täysissä juhlavalmisteluhulinoissaan ja Ranskan lippuja liehui jokapaikassa! En myöskään ole koskaan tajunnut, miten iso kaupunki Pariisi on. Me käveltiin yhden päivän aikana aivan jumalattoman paljon, emmekä silti nähneet kuin pienen osan kaupungista!

Meidät yllätti se, miten paljon aseistautunutta poliisia liikkui kaduilla. Siis todella paljon! Pääsimme myös todistamaan pommiuhkaa kadulla, jolla meidän hotellikin sijaitsi. Tilanne oli jännittävä sekä hiukan ahdistava ja hetken pälyilyn jälkeen päädyimme kiltisti omaan huoneeseemme. 
IMG_9374
IMG_9369
Pariisi oli tosi romanttinen kaupunki ja välillä sitä toivoi, että Z olisi ollut mukana. Olisi ollut ihana kävellä käsi kädessä pitkin katuja syöden Crepsejä. 
Me juotiin Aperol Spritzejä ja nautiskeltiin Pariisista kuitenkin täysillä. Louvressa ei käyty sisällä, koska ei olisi ollut aikaa. Mikä on toisaalta hyvä, sillä saanpahan hyvän syyn palata kaupunkiin takaisin tsekkaamaan ainakin Mona Lisan! 

6 kommenttia:

 1. Oi, ihanat kuvat ja kivan kuuloinen reissu! :) Toi pommiuhka on kyllä kamala, oisin varmaan ottanut ekan lennon kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Siinä tilanteessa itse ei oikein tajunnut, että olisi voinut olla vakavampikin tilanne. Eikä muuten kukaan muukaan reagoinut mitenkään ihmeellisemmin, siirtyivät vaan toiselle puolelle katua... :D

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia pariisista ja kuinka kivalta teidän reissunne kuulostikaan ♥ (tai no pommiuhkaa lukuunottamatta, hrh) Tehän olette päässeet sinne kaiken menon ja meiningin keskelle reissaamaan. Näkyikö tuo Ranskan kansallispäivä muuten kuin lippujen liehumisena? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ranskan kansallispäivä ei sen kummemmin näkynyt, toisaalta oltiin siellä alkuviikosta ja itse juhlapäivä loppuviikosta. Eli varmasti oli enemmän häppeninkiä silloin!

   Poista
 3. Tosi upeita kuvia ja kuulosta huipulta reissulta! Kunpa itsekin pääsisin uudestaan Pariisiin, viime kerralla olin about neljä vuotias... :D Aivan ihana tää sun blogi muuten<3

  www.ellileppiniemi.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanista sanoistasi <3 Pariisi oli kyllä upea, en ihmettele lainkaan, että sinne haluaa aina takaisin :D!

   Poista