18. elokuuta 2017

REISSUPOSTAUS: A M S T E R D A M

Hei, tämän postauksen jälkeen on enää kaksi kaupunkia raportoitavana teille! En olisi uskonut saavani reissukuvia purettua teille vain kuukaudessa. Ilmeisesti sitä kuitenkin joskus onnistuu yllättämään itsensäkin. 

Takaisin aiheeseen. Belgian jälkeen matkasimme tosiaan Hollantiin ja mihinkäs muualle kuin tuttuun ja turvalliseen Amsterdamiin. Tämä oli varsin selkeä kohde, sillä saimme yöpyä ystäväni poikaystävän luona. Oltiin tyttöjen reissulla kaupungissa parisen vuotta sitten ja siitä oli jäänyt hyvät fiilikset. 
IMG_9447
IMG_9450
IMG_9449
Junamatka Antwerpenistä Amsterdamiin taittui suhteellisen nopeasti (koska kuuntelimme uteliaine jonkinlaista lippudraamaa), yhdellä vaihdolla. Juna-asemalta matkattiin hetkinen raitiovaunulla, mutta yöpaikkamme sijaitsi aivan kävelymatkan päässä keskustasta. Ensimmäinen päivä/ilta meni oikeastaan syödessä ja tavaroita purkaessa, mutta seuraavana päivänä suuntasimme aamupäivästä keskustaan. 

Kävimme tutustumassa paikalliseen kirkkoon (jolla oli varmasti joku nimi), jonka tiloihin oli rakennettu museo aiheenaan Historia ja Kuninkaalliset. Äärimmäisen kiehtovaa, vaikken kirkkoihmisiä olekaan. 
Tuntien kävelyn, ihmettelyn, kuvaamisen ja syömisen jälkeen palattiin takaisin tukikohtaamme. Suuntasimme illalla yhdessä ensin pihvi-illalliselle, sen jälkeen Punaisten lyhtyjen alueelle. Enkä tiedä teistä muista, mutta omasta mielestäni se on yksi mielenkiintoisimmista paikoista joihin olen törmännyt, vaikka suhtaudunkin siihen suurella epäluulolla. 
IMG_9456
IMG_9471
Toinen kokonainen päivämme menikin sitten astetta rennommissa tunnelmissa, kun yhteinen ystävämme suuntasi takaisin koti-Suomeen. Päätimme viettää koti-päivän eli toisin sanoen makasimme ilmapatjalla elokuvia katsellen ja herkkuja syöden.

Vietimme Amsterdamissa loppujen lopuksi kolmisen yötä, eli viimeisen viikkomme keskiviikkona pakkasimme taas kerran tavarat kasaan ja suuntasimme uusia seikkailuja kohti kukonlaulun aikaan. 
IMG_9473
IMG_9479
IMG_9482
Tykkään äärimmäisen paljon Amsterdamin rennosta tunnelmasta. Samalla tavalla kuin Antwerpenissäkin, ihmiset ovat hyväntuulisia ja ystävällisiä. Tiistai-iltana yhdentoista aikaankin kadunvarsien kuppilat pursuavat iloista puheensorinaa ja aina löytyy juttuseuraa. 
Ruoka on ehkä aavistuksen verran halvempaa kuin Suomessa, mutta muuten hintataso liippaa läheltä kotimaata. 
Ja samalla tavalla kuin muaallakin, parhaat ruokapaikat löytää, kun suuntaa pois turistikohteista. Matkustelusta hauskempaa tekee ehdottomasti se, jos mukana on joku paikallinen. Sitä kautta pääsee tutustumaan menoon ja meininkiin ihan eri tavalla. Olisimmeko tajunneet itse mennä Punaisten lyhtyjen alueella hämyiseen peliluolaan pelaamaan flipperiä ja juomaan halpaa olutta? Tuskinpa. 
IMG_20170717_154500
IMG_20170717_233902
IMG_20170718_222230
Hollanti menee meikäläisellä kategoriaan "täytyy tutustua enemmän". Mietimme kauan, josko olisimme matkustaneet Rotterdamin kautta, mutta tulimme siihen tulokseen, että se olisi ollut vähän liikaa. 
Joka tapauksessa Amsterdam sopii niin pikavisiitille, kuin pidemmällekin reissulle. Museoita löytyy valtavasti, samoin muuta tekemistä seurasta puhumattakaan! 
Ja jos joku miettii, niin ei, ei käyty avaruus-kakulla. Jätän sen suosiolla jollekin muulle. :D

4 kommenttia:

  1. Amsterdam on aivan ihana! Se olikin mun ensimmäinen ulkomaankohde, eli sillä on aina pieni erityinen paikka mun sydämessä, hah! Sinne on päästävä kyllä uudestaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! Sellaiset paikat on parhaita, kun tuntuu, että voi aina palata takaisin! :)

      Poista
  2. Oii Amsterdam!<3 se on toinen mun lempikaupungeista, eikä tosiaankaan syyttä! Ihania kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en yhtään ihmettele! Amsterdamiin on niin helppo solahtaa itse sekaan :)

      Poista