10. elokuuta 2017

REISSUPOSTAUS: A N T W E R P E N

Jos sanoin rakastuneeni Savonaan ja pitäneeni superpaljon Pariisista, niin Belgia ja Antwerpen veivät koko sydämeni. 
IMG_9397
IMG_9395
IMG_9428
Pariisista me kolme huristeltiin noin viitisen tuntia Belgiaan. Bussimatka meni yllättävän nopeasti, varsinkin kun alkumatka meni jutustellessa kanadalaisen reissaajan ja ranskalaisbelgialaisen vanhan rouvan kanssa. Nälkäkuoleman, huoltoasemapysähdyksen ja muutamien biisien jälkeen olimme perillä. Ja lähdimmekin suunnistamaan heti ensimmäisenä hotelliimme, joka oli aivan keskustassa, juna-aseman vieressä. Yövyttiin kolme yötä Ibis Budget-hotellissa, jossa päästiin kertaalleen vaihtamaan huonetta ihmellisten palojälkien vuoksi. Muuten tykättiin hotellista kyllä, vaikka kylppäriratkaisu olikin mielenkiintoinen ja aamupala suhteellisen vehnäinen. Sijainti oli kuitenkin loistava! 
IMG_9388
IMG_9434
IMG_9431
Antwerpen vei heti mennessään. Katukuva oli hemaiseva, ja olisin voinut käyttää päiviä vain kaupungilla hillumiseen ja arkkitehtuurin ihmettelemiseen. Antwerp on tunnettu kulttuurista, muodista ja ilmeisesti bilettämisestäkin, mutta yökerhot eivät olleet missään keskustan holleilla, mikä ei sinänsä kyllä haitannut. 
Ostoskatu oli suuri, mutta itse otin tuntumaa vain pariin kauppaan. Kulttuuria kuitenkin oli ja paljon! Museoita oli jokaiseen makuun ja kävinkin itsekseni FOMU:ssa eli foto museossa. 

Viimeisenä iltana syötiin ensin suht myöhään, jonka jälkeen suunnattiin ensimmäiseen eteen tulevaan pubiin, joka sattui olemaan jonkinlainen jazz-luola. Kun oltiin saatu oluet käsiin ja etsittiin istumapaikkaa, kuului yhtäkkiä suomeksi tervehdys. 
Kävi ilmi, että kyseisessä kuppilassa esiintyi jazzbändi, jolla oli suomalainen saksofonisti! Istuuduttiin sitten kuuntelemaan ja päädyttiin väliajalla bändin kanssa samaan pöytään juttelemaan niitä näitä. Tosi hauska sattuma ja rakastan ylikaiken livemusaa, oli se sitten mitä vain. Ilta kuluikin siinä rattoisasti jammailumeiningeissä. 
IMG_9411
IMG_9423
Käytiin myös ystävättäreni kanssa Rubenshuis-museossa, joka oli mieletön. Ulkopäin museo näytti mitäänsanomattomalta, tavalliselta talolta, mutta sisäpiha ja itse rakennus olivat häkellyttävät. Talo on taidemaalari Rubensin ostama ja sisältä löytyy muun muassa hänen taidekokoelmansa 1500-luvulta saakka! Jos pyöritte holleilla, käykää ihmeessä! Saatte yliannotuksen upeista maalauksista. 
Myös talon sisäpiha on yksi taideteos, täynnä upeita kukkaistutuksia ja patsaita. 
IMG_9439
IMG_9443
IMG_9430
Antwerpen oli ylipäätään hauskoja pieniä sattumuksia. Tuli juteltua hississä muun muassa yksinmatkustavan meksikolaistytön kanssa ja nähtyä sama pizzalähetti pyörän selässä noin viisi kertaa. Viimeisillä kerroilla moikkailtiin jo kuin vanhat tutut. 
Oli pieni kahvila, jonne juoksin sadetta karkuun ja jossa vahdin jonkun rouvan posteja hetken aikaa. Kahden miehen turistiporukka, jonka kanssa törmättiin kolme kertaa ja naurettiin tälle. Vintageliikkeitä ja antiikkikauppoja, jotka olivat levittäneet huonekaluja kaduille. Niin ja olihan myös Nepali festarit!
IMG_9433
IMG_9384
Antwerpen tuntui heti kodilta. Eksyin muutaman kerran etsiessäni tietä fotomuseoon, mutta sekään ei haitannut, sillä jostain syystä löysin aina itseni sieltä mistä pitikin. Lähtisin milloin tahansa uudelleen ja näkisin itseni jopa asumassa jossain niistä kauniista, kapeista taloista! Belgia, we'll meet again!

Nyt vietän viikonlopun mökkimaisemissa, palataan ensi viikolla taas asiaan! Ihanaa perjantaita kaikille! 

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Mulle ainakin Antwepen on ihan uusi tuttavuus joten siitä oli kiva lukee lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ymmärsin oikein, Antwerpeniä povataan uudeksi Pariisiksi ;)

   Poista
 2. Vau mitä kuvia! Ihanan näköinen paikka<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Itsekin tykkäsin, että kaupunkia oli tosi kaunis!

   Poista