17. joulukuuta 2017

J O U L U K A L E N T E R I / LUUKKU 17

JOULUINEN MY DAY


8:00
Herätyskello soi ensimmäisen kerran, sillä Z oli pyytänyt potkimaan ylös. Olin yöllä päässyt unten maille kolmen jälkeen, kiitos firman pikkujoulujen. Zombina varmistan, että toinen puoliskoni nousee omilta unosiltaan ja päräyttää kahvin keittimen päälle. Laahustan takaisin sänkyyn ja hautaan itseni elävältä untuvatäkin alle. 
IMG_1315
10:30
Herätys soi uudemman kerran ja tällä kertaa on aika pyyhkiä unihiekat silmäkulmista. Herään ilman kankkusta, sillä oma iltani sujui niin sanotusti kuivin suin. Valvominen kuitenkin aiheuttaa auttamattakin pientä väsymystä tähän koneistoon. 
Raahaudun suihkuun, asetan puurolautasen mikroon pyörimään ja vetäisen miehen jättämät kahvijämät nassuun. 

12:00
Hyppään auton ratin taakse ja hurautan vanhempieni luokse, sillä olin saanut kutsun piparien leivontaan. Fiilistelen Radio Aallon joulubiisejä ja tuskastun, kun huomaan bensavalon syttyvän. Teen muutamassa sekunnissa riskin päätöksen jatkaa matkaani kurvaamatta kylmäaseman kautta, sillä tankkaus on tosi tylsää ja mieleni tekee piparitaikinaa. 
Vanhempieni luona odottaa juuri porissut riisipuuro sekä piparien tehtailu. Vaihdamme kuulumisia, etsimme koristeluideoita Pinterestistä ja käymme läpi kuntamme Facebook-ryhmän uusimpia käänteitä. 
IMG_1296
IMG_1320
IMG_1322
14:00
Z soittaa ja kysyy, miltä kuulostaisi lounas jouluostosten lomassa Jumbon kauppakeskuksessa. Epäröimättä vastaan kyllä samaan aikaan, kun äitini vetää viimeisen pellillisen uunin uumenista. 
Suuntaan kotiin bensiksen kautta. 

14:30
Päätämme ottaa taktisen lepotauon ennen ostoskeskuksen jouluruuhkaa. Yritän saada Yoddesta kivoja kuvia pihalla, mutta pirulainen ottaa valokuvaus-session hippaleikkinä. Kyllästyn yrittämään. 
IMG_1324
IMG_1327
16:00
Auto starttaa pihasta ja lähdemme ajelemaan Jumboon. Jouluostosten teosta yhdessä on muodostunut myös yksi yhteisistä tavoistamme. Ennen kauppoihin astumista suuntamme murkinalle. 
Chico's:in tarjoilija ilmoittaa heti, että ruoan jonotus kestää tunnin. Omassa mielessäni käy ajatus "Eih...", mutta Z toteaa, että mihis meillä on kiire. Rentoudun samantien, kun tajuan ettei tästä nyt kannata pingottaa, kuten monesti jouluna on tapana. 
Tilamme juomat ja napostelemme poppareita, sekä vaihdamme ajatuksia. Tunnin odottelu meneekin supernopeasti, kun seura on hyvää. 

18:45
Joululahjat on hankittu puolessa tunnissa, jonka lisäksi kävimme ihastelemassa nukkuvia marsuja Faunattaressa. Ostoskassista löytyy myös joulutorttutaikina, joka kerkeää sulaa mukavasti matkalla leipomista varten. Suuntaamme takaisin kotiin ja valitsemme maisemareitin, jotta voimme kuunnella pidempään nostalgiantäyteistä musiikkia. Fiilis on kevyt, onnellinen ja onnekas. 
IMG_1286
Kello on varttia yli yhdeksän ja istun tässä läppärin ääressä, pellillinen joulutorttuja tuossa vieressä. Iltalenkki koiran kanssa oli miellyttävä pikkupakkasessa, varsinkin kun törmäsimme tuttuihin koirakavereihinkin. 
Seuraavaksi ripustan pyykit narulle ja lösähdämme sohvalle leffan merkeissä, Ah, sunnuntai! 

Jouluun on enää seitsemän päivää! Lahjojen paketointia sekä joulusiivoamista on luvassa seuraavina päivinä. Samoin sitä piparkakkutalon rakentamista. 

Onko teillä erityisiä valmisteluja vielä tehtävänä ennen aattoa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti