6. marraskuuta 2017

L U O N N O L L I S U U D E S T A

Hello. 
It's me. 

Pidin taas vähän motivaatiotaukoa tästä bloggaamisesta, mutta täällä ollaan. Yleensä jos on paljon kivoja juttuja tiedossa, olisin kipin kapin postailemassa niistä täällä, mutta nykyisin tykkään panostaa myös IRL-elämääni, mikä on ehkä ihan tervettä? 

Mutta uusi viikko, uudet kujeet. Mitä teille kuuluu? 
Itsehän olen tehokkaasti tehnyt töitä, paitsi viimeiset viisi päivää. On ollut Halloweenpippaloa, koutuluspäiviä, miitinkejä ja sun muita. Huomenna olisi tarkoitus hilpaista Sosiaalialan pääsykokeeseen. 

Mutta peruskuulumiset eivät olleet se, mistä halusin tulla höpisemään. Otsikko ja alla oleva kuva saattavat kertoa jo jotain. Sillä tänään puhutaan meikittömyydestä. 
IMG_0868
Olen meinaa päässyt äärettömän mukavaan tilaan omassa päässäni. Tykkään paljaasta naamastani enemmän kuin pakkeloidusta. Härregud! Mitä tämä on? Olen kuitenkin entinen blendaamattoman smokey-eye:n rakastaja, ikuinen kulmakarvapiirtäjä ja sitä rataa. 
Nykyisin tuntuu niin paljon kevyemmältä jättää meikkipussi rauhaan ja olla vain. 

I’ve worked hard to feel beautiful in my natural skin. Personally, I don’t ever want to depend on makeup to feel beautiful.    - Lupita Nyong'o 

Älkää käsittäkö väärin, sillä tykkään edelleen meikata ja suurimmaksi osaksi liikun töissä "siistityllä" naamalla. Mutta mitä enemmän luotan au natural-lookiin, sitä itsevarmemmaksi olen tullut (ja sitä vakuuttuneemmaksi, että meikkifirmojen markkinointi ei auta meitä hyväksymään omia itsejämme, hehee). 
En ole koskaan kokenut meikkaamista mitenkään pakkona. Ja tottakai, meikkaan vain itseäni varten. Mutta oma itseni on tullut sen verran rennommaksi mitä ulkonäköön tulee, että egoni antaa minun lähteä vaikkapa sinne työpaikalle ilman ripsiväriä. 
IMG_0879
Jotenkin se oma luonnollisuus saattaa joskus unohtua sinne pakkelin alle, eikä meikeistä kuurattu nassu kaikkine punottavine yksityiskohtineen ole ehkä se jokaisen lempparijuttu. 
Mutta sen sijaan, että nyrpistäisit nenää silmäpusseille, suurille ihohuokosille sekä harvoille kulmillesi, koitappa katsoa itseäsi sallivammilla silmillä. 
Mieti niitä ihania puolia, älä kuluta energiaasi "epäkohtiisi". Itse tykkään silmistäni sekä suhteellisen hyvästä ihostani. Harrastan nykyään ihan itseni tuijottamista peilistä että kehumista, jotta oppisin arvostamaan sitä, mitä sieltä katsoo takaisin. Koska se ei ole mikään suohirviö, päinvastoin! 

My main beauty tip is don't say that negative thing when you look in the mirror. It just isn't healthy…That lack of beating up on ourselves — that's my new mantra. Happiness is the best makeup; a smile is better than any lipstick you'll put on. - Drew Barrymore

Luomunassulla kulkeminen on muutenkin ollut tapetilla sen jälkeen, kun muun muassa Alicia Keys lopetti meikin käytön. Ihan niin syvään päätyyn en ajatellut heittäytyä, koska edelleenkin tykkään meikkileikeistä ja söpöistä luomiväripaleteista. Ymmärrän myös täysin sen, että aknesta kärsivälle kunnon meikkivoide voi olla oman itsetunnon pelastus. Ja sekin on ihan okei! 
Mutta mielestäni yhä ulkonäkökeskeisemmässä yhteiskunnassamme olisi tärkeää liputtaa myös luonnollisuuden puolesta, joka aina unohtuu tässä contour-palettien ja Instagram-kuvien photoshoppaamisen luvatussa ihmemaassa. 
IMG_0871
Mitä nyt tässä sitten yritän sanoa? 

Whether I'm wearing lots of makeup or no makeup, I'm always the same person inside. - Lady Gaga'

Ehkä jotain yllämainitun tyyppistä. Meikillä tai ilman, ole aina oma itsesi. Älä tee mitään vain sosiaalisen paineen tai muiden miellyttämisen vuoksi. Jokainen ihminen on omalla tavallaan kaunis (klisee, tiedän) ja meidän tulisi arvostaa kaikenlaisia kasvoja. Mutta sen voisi aloittaa sieltä omasta kylppärin peilistä. Älä koskaan sano "En kehtaa mennä paikkaan X ilman meikkiä". Roskiin sellaiset lauseet. Voit mennä vaikka punaiselle matolle ilman meikkiä, kiitos Alicia Keysin. Voit julkaista meikittömän selfienkin, kiitos Anni Hautalan. Ei tunnu missään! 

Mikä auttoi mua rakastamaan omaa luonnollista naamaani? 
No, Z on ollut tässäkin keitossa mukana. Hän nimittäin kehuu mua kauniiksi olin sitten täpötäydessä tällingissä tai saunanhikisenäraikkaana. 
Eli oikeastaan tämänkin päivän opetuksena on löytää ympäille ihmisiä, jotka tykkäävät susta just sinuna. 
Mutta kaikki itsensä hyväksymiseen liittyvät tekijät lähtevät aina sisältä päin. On ihan tervettä kutsua itseään kauniiksi. Plus, elämä on paljon helpompaa kun voi nauttia omasta ulkonäöstään niin meikillä, että ilman. 

Ihanaa maanantaita kaikki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti