2017/06/27

M Ö K K I K A U N E U T T A

Toisin kuin luulla voisi, mökkeily antaa loistavan mahdollisuuden kattavaan ihonhoitoon! Tajusin nyt viime reissulla, että panostan maalla enemmän ja paremmin ihonhoitoon, mitä kotona. Ehkä se on kiireettömyys, joka tämän ilmiön saa aikaan? 
Järven äärellä iho saa hengittää meikittömänä ja saunan lämmössä on mukava levitellä kasvonaamioita. 

Ajattelinkin kerätä teille muutaman oman mökkikauneudenhoitovinkin.
IMG_8998
Meikittömyys on kaiken lähtökohta. Tavallisessa arjessani pyrin pitämään 1-2 meikitöntä päivää, jolloin puhdistan ihon myös hyvin miedosti. Vaikka meikittömyyden hyödyistä ei tutkimustuloksia ole, uskon meikittömien päivien voimaan silti. Iho tuskin hengittää kovinkaan paljon meikkivoidekerroksen alla. Voin toki olla väärässäkin asian suhteen! 
Joka tapauksessa en koe kovin tärkeäksi levittää pakkelikerrosta maalla, lähinnä siksi, että silloin laiskottaa tavallista enemmän. 
IMG_8983
Uskon myös luonnontuotteiden voimaan! Aikoinaan luin jostain naistenlehdestä kauneusvinkin, jonka avainsana on sitruuna. Purista ensin puolikas sitruuna lasiin ja kiskaise vitamiinipommi kurkkuun. Tämän jälkeen hiero sitruunalla kasvojen ihoa, välttäen kuitenkin silmänympärystä. Ta-daa, tässä halpa sitruunahappokuorinta, joka löytyy melkein jokaisesta jääkaapista. 
Sitruunalla on antiseptinen vaikutus ja sen sanotaan kirkastavan ihon väriä sekä ehkäisevän jopa mustapäitä. Niin tai näin, sitruuna jättää jälkeensä ihan raikkaan tunteen iholle. 
IMG_8980
Ja itse kuulun siihen porukkaan, joka raahaa pinon aikauslehtiä mökille kesäluettavaksi. Joten miksipä ei kokeilla niiden sivujen välissä olevat testerit läpi. 
Olen parista blogista bongannut Garnierin Pure Active-tuoteiden testaamista. Yhdellä testikerralla ei tietty hirveän suuria vaikutuksia saa aikaan, mutta tykästyin tosi paljon tuohon puhdistusaineeseen, joka oli muistaakseni kuoriva sekä naamiona tehoava. 
IMG_8989
Eikä parane unohtaa sitä tärkeintä, eli kosteutusta. Sauna ja järvivedessä lilluminen kuivattavat ainakin omaa ihoa hirveästi. Nappasin pikkuruisesta S-marketista Lumenen klassikko-päivävoiteen ja ainakin tähän asti olen tykkäillyt sen koostumuksesta.
Vartalon kosteutuksessa luotan turvalliseen Erisaniin, joka vakuutta aina minut koostumuksellaan. Erilasinilta löytyy myös erittäin päteviä kasvorasvoja! 
IMG_8992
Koska maalla toimii muutenkin Hidasta elämää-tyyppinen ajatusmalli, on itseensä aikaa panostaa hitaasti ja pitkän kaavan mukaan. Sitä paitsi, omien kokemuksien mukaan järvivesi tekee hiuksista pehmeän ja kirpeä vesi tietenkin supistaa ihohuokosia! 

6 kommenttia:

 1. Itse heittäisin tänne sellainen kauneusmyytin, että se vesi, jossa saunavihta on lojunut on kuulemman myös hyväksi hiuksille. En tiedä pitääkö paikkaansa, mutta voisi kenties olla kokeilemisen arvoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tämäpä hauska vinkki! Lupaan testata ensi kerralla ;)

   Poista
 2. Tuo sitruunakuorinta kuulostaa tosi hyvältä! :) pakko kokeilla :)

  http://taruanuelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Minä taas kehittelin kesän alussa termin "mökki-iho", eikä se ole tosiaankaan positiivinen ilmaus. Huomasin nimittäin, että jo muutama päivä mökillä saa mun ihon todella huonoon kuntoon. Syynä saattaa olla juoksevan veden puute tai ihonhoidon heittäminen toisella kädellä, en tiedä, mutta mökkielämä ei vaan sovi minun naamalle ollenkaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hiffaan ton juoksevan veden vaikutuksen ja miten se vaikuttaa omalla tavallaan negativiisesti. Sitä voisi luulla, että järvivesi avaisi ihohuokosia, mutta niinhän asia vissiin ei ole :D Mutta hei, ei se mitään, mökki-iho on mökillä ihan fine ;)

   Poista