6. huhtikuuta 2017

K A S V I S P A S T A

Mun on pakko myöntää jotain...

Olen syönyt viime aikoina ihan hirveän huonosti. Olen mättänyt roskaruokaa sekä eineksiä monta kertaa viikossa. Viime viikonloppuna tuli vielä kiskottua hiukan kuoharia nassuun kera sipsien ja suklaiden. Not good... Haluaisin sysätä syyn hirveälle stressille, mutta ihan itse olen kaupan kassalle niitä suklaalevyjä heitellyt. 
Sen vaan huomaa heti, kun syö huonosti. Iho tulee täyteen näppyjä, turvottaa ja olo on raskas ja väsynyt. Siksi keräsin itseni toissapäivänä ja valmistin vegepastan käyttäen härkistä!
IMG_7474
Härkis ei ole meikäläiselle ihan vieras. Kokeilin muutamia viikkoja sitten ensin häriskäristystä ja sen jälkeen härkispullia. Kumpikaan ei ollut omasta mielestäni mikään makunautinto. Se muistuttaa mielestäni mautonta jauhoseosta. 
Mutta olen muuttanut täysin mieltäni! Kunnolla maustettuna, tomaattimurskan seassa, se oli jopa hyvää! 
IMG_7480
IMG_7490
IMG_7486
Noran kasvispasta

1 sipuli
oliiviöljyä
500g tomaattimurskaa
1 tlk kikherneitä
Verson valmis härkäpapuvalmiste
puolikas kesäkurpitsa
sitruuna
1 rkl soijaa
pippuria
1 tl paprikajauhetta
(puoli desiä vettä)

Ohje on maailman helpoin. Kuullota sipulit pannulla oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska, härkis ja kikherneet. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja lisää joukkoon. Purista sitruunasta noin pari ruokalusikallista mehua sekaan. Lisää mausteet ja soija, anna muhia kannen alla. Itse lisäsin joukkoon vielä hiukan vettä, koska seos näytti sen verran kuivalta. 
Nauti pastan tai vaikkapa riisin kanssa. Ja koska rakastan chiasiemeniä, heitin tuohon annoksen päälle niitä ruokalusikallisen. 

2 kommenttia:

  1. Mä en oo koskaan maistanut tota härkistä, kun ennakkoluulot on olleet aika korkealla, mut nyt tekis mieli kokeilla :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli myös ennakkoluuloja ja ainakin omalla kohdalla vaati tämän kolmannen kerran, että tykkäsin. Rohkeasti kokeilemaan, nettikin on niin pullollaan erilaisia härkisohjeita. Käy tsekkaamassa vaikka K-ruoka-sivut! :))

      Poista