2017/04/10

I H O N H O I T O R U T I I N I T

Pitäisi lähteä jo kirjastoon aloittelemaan tämän viikon luku-urakkaa. Mutta näin lomaviikkoni kunniaksia halusin nopsaa tulla julkaiseman postauksen, jota suunnittelin jo viime viikolle. Meinaa, koskaan ei voi puhua liikaa ihonhoidosta.

Viime postauksessa valitin huonoa ruokavaliota ja roskaruuan yletöntä mättämistä. Ja niinkuin voi kuvitellakin, ruokavalio näkyy myös naamassa. Vähän tavallista enemmän huonoa rasvaa, sokeria sekä lisäaineita ja PAM, hyvästi kuulas iho. 

Teini-ikäisenä kärsin akneposkista. Löysin, jotain vanhoja kuvia ja voi herranjestas mikä muutos tämän hetkiseen! Toki nuoruuden hormoonit ja sekaiho saattavat olla syynä senaikaisiin ihopulmiin, mutta uskon omien elintapojen vaikutukseen suuresti. Aikoinaan e-pillereiden aloituksen jälkeen tein elämäntaparempan ja naaman iho ei sen jälkeen ole enää kummemin aiheuttanut harmaita hiuksia. Kunnes sitten omilla huonoilla elintavoila tuhoan kaiken. 

Rakastan meikkaamista tosi paljon, mutta vielä enemmäm rakastan ihonhoitoa. Olen superinnokas testailemaan uusia tököttejä ja ihonpuhdistustapoja. Viime aikoina olen pohdiskellut luonnonkosmetiikkaa ja mielessä itää haasteviikko, jonka aikana hoitaisin ihoa vain omasta keittiöstä löytyvillä aineilla. 
Mulla löytyy kuitenkin kylppärin kaapista muutama rakkausluottopakkaus, joista ajattelin tulla kirjoittelemaan teille! 
IMG_7507
Päivittäiseen ihonhoitoon kuuluu meikäläiselle kasvojen puhdistus aamuin ja illoin. Sen lisäksi turvaudun aamuisin kirkastavaan kasvonaamioon. Iltapesun jälkeen, en koskaan lisää enää yövoiteita tai rasvoja iholle, vaan annan sen hengittää yöunien ajan. 
Tähtään siihen, että teen ihan kunnon ihonpuhdistuksen noin kerran viikossa. Tähän kuuluu naamiot ja kuorinnat, sekä mustapäiden poisto-operaatio (okei tämä on valhe, koska puristelen mustapäitä melkein päivittäin pois). 
IMG_7525
Biothermin Wonder Mud-naamio on ollut plakkarissa jo vuodenpäivät. Nappasin sen itselleni aikoinaan K&T:n harjoittelun aikaan. Naamio syväpuhdistaa ja omasta mielestäni myös rauhoittaa ihoa. Sitä pidetään vain minuutin ajan vaikuttamassa, joten kiireellä ei voi selitellä sen käyttämättömyyttä Lisään tämän aina kuorinnan jälkeen, jotta teho olisi parhaimmillaan. 
IMG_7519
Ja kuorinnasta puheen ollen, Nivean Skin Refining scrub on mielettömän mahtava tuote, joka pienestä tuubista huolimatta on hirveän riittoisaa. Tykkään kovin Nivean tuotteista ja tämä E-vitamiinia sisältävä pakkaus ei ole poikkeus. Iho jää vauvanpyllyn silkkiseksi kuorinnan jälkeen ja sehän se kuorinnan idea onkin, eikö? 

Kuorintavinkkauksena myös oikeastaan kaikki Neutrogenan kuorivat tuotteet. Tällä hetkellä mulla ei ole yhtään käytössä koska viimeisin loppui aikapäiviä sitten. Ehkä se on syy tähän näppyläiseen ihooni? 
IMG_7523
Toinen K&T:n ajoilta pysynyt suosikki on japanilainen V 10 Plus Okinawa Deep Sea Water Mask. Merkki ei ole todellakaan tuttu, mutta tiedän sen olevan kehuttu (koska katsokaa nyt japanilaisia naisia ja heidän kaunista ihoaan). Tämä kosteuttava naamio laitetaan illalla ja pestään aamulla pois. Yhdellä sanallakuvaillen se on T E H O K A S! Varsinkin talvisin iho tuntuu hirven kireältä ja pintakuivalta ja vaikka juuri yläpuolelle mainitsin, etten rasvoja lisäile yöksi, niin tämä on kyllä poikkeus. Pitäisi testata varmaan merkin muitakin tuotteita. 
IMG_7493
IMG_7372
Ja nyt myönnän teille salaisen paheeni. Ne on mustapäät. Nenäni on se "ongelma-alueeni" koko naamassani ja salainen paheeni on mustapäiden puristelu. Mikä ei oikeasti edes ole mikään hyvä juttu... Suosin yleensä Nivean mustapäälappuja, jotka on suhteellisen tehokkaita, vaan eivät tarpeeksi. Törmäsin sitten jossain blogissa tähän supersuosittuun someilmiöön, eli charocal-maskiin, joka kuorittaessa pois vetää kaikki tukkeutunuteet ihohuokoset mennessään. Joopa joo... 
Snappasin ensikokemuksestani ja pakko sanoa, että en vakuuttunut. Naamio vetää kyllä kaiken muun mennessää aina ihokarvoista sieluun, mutta mustapäät eivät lähteneet. Että en voi suositella, ainakaan vielä. Paketin kyljessä luki kyllä, että pitäisi toistaa tämä rumba muutamaan otteeseen halutun tuloksen saamiseksi. Mutta anteeksi nyt vaan, kauneuden ei kuulu olla NÄIN karmeaa kipuilua... 
Multa löytyy noita vielä muutama, että jos joku haluaa teustaukseen ilmaiseksi niin voin laittaa tulemaan postitse! :D 

Mutta siinä oli tiivistettynä meikäläisen ihonhoidon kulmakivet! Tästä aiheesta voisi jauhaa iät ja ajat. Suunnittelin jo seuraavan ihonhoitoon liittyvän postauksen olevan joko viikon meikittömyyshaastejuttu tai sitten luonnonantimista koottujen kosmetiikkahömpötysten testailua. Katsotaan sitä sitten!

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti