2017/04/24

M U N A S M O O T H I E

Tuli tuossa yksi ilta perheeni kanssa puhetta siitä miten monen yli 100-vuotiaan haastattelussa, henkilöt ovat nimenneet pitkän iän salaisuudeksi raa'an kananmunan. Isäni kehuskeli siinä sitten vetäneensä opiskeluaikoinaan nuorena urheilijana kananmunan päivässä. 
Ei mikään ihmekään. Tein pientä taustatutkimusta kananmunan ravintoarvoista ja kappas, se on yksi monipuolisimmista ruoka-aineista, mitä maan päällä on. 
Kananmunan valkuainen sisältää pääosin proteiinia mutta keltuainen pitää sisällään muun muassa rasvaliukoisia vitamiineja sekä kivennäisaineita. Kananmunan luultiin aikoinaan lisäävän riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sen sisältämän kolesterolin vuoksi, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että munia voi syödä huoletta. 

Googlasin sitten huvikseni, että voiko munaa tosiaan lisätä blenderiin smoothieaineiden kanssa. Ajatus munan pelkiltän juomisesta ei hirveästi makuhermoja hivellyt. Löysin ihmeen vähän erilaisia ohjeita, joten päätin tuttuun tapaan säveltää itse. 
IMG_7762
IMG_7771
Rohkaistuneena heitin tehosekoittimeen sitten kaksi luomumunaa, yhden appelsiinin, pari desiä tyrnimarjoja sekä hiukan inkivääriä. Lisäsin sekaan hiukan vettä ja tehojuoma oli valmis! 

Ja olipa muuten paras smoothie pitkään aikaan! Kananmuna teki koostumuksesta ihanan kuohkean ja se tasoitti hieman tyrnin kirpsakkaa makua. Vetäisin juoman melkein kertahuikalla naamaan!
IMG_7777
IMG_7780
Jos haluat enemmän tietoa kananmunasta, Suomen linjauksista kananmunatuotannosta tai hyvä munareseptejä, käy tsekkaamassa tottamunasta.fi/.
Koska vaikka sekasyöjä olenkin, niin suosin mahdollisimman eettistä ruokakuluttamista. Ja yksi helppo tapa on tsekata, että minkälaista munaa sitä poskeensa laittaa! 

Ihanaa alkavaa viikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti