2017/04/04

Kevään sarjavinkki: BIG LTTLE LIES

Rakastatko draamasarjoja, vahvoja roolisuorituksia naisilta sekoitettuna ripaukseen mustaa huumoria? 
Näpäytäppä silloin HBO:lta pyörimään kevään uutuus, minisarja Big Little Lies, jonka kaikki seitsemän jaksoa on nyt nähtävillä! 

Pitkään aikaan ei ole mikään sarja saanut odottamaan maanantaita yhtä paljon. Ja olen itse oikeasti aika kriittinen hyvien sarjojen suhteen. Pelkkä suhdedraamailu ei vielä pidä mielenkiintoa ruudussa, mutta pieni twisti juonessa sai haluamaan lisää ja lisää. 
ep01-ss06-1920
Sarja kertoo kalifornialaisista perheen äideistä, joiden ulospäin täydellisiltä vaikuttavat elämät eivät olekaan sitä, miltä näyttää. Tapahtumien keskiössä ovat Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon), uudelleen naimisiin mennyt kahden tytön äiti, joka taistelee menneisyyden haamujaan vastaan ja tuppaa sekoittamaan lusikkansa joka soppaan. Celeste Wright (Nicole Kidman) on kaunis, kahden pienen pojan äiti, joka piilottelee täydellisen miehensä (naminami Alexander Skarsgård) jättämiä mustelmia. Mukaan hyppää Jane Chapman (Shailene Woodley), nuori yksinhuoltaja, jonka pieni poika vedetään mukaan koulukiusausjupakkaan. Janen menneisyyden selvittämisestä tulee Madelinelle pakkomielle, joka kietoo naiset yhteen odottamattomalla tavalla. 
Tärkeinä henkilöinä toimivat myös Bonnie Carlson (Zoe Kravitz), Madelinen ex-miehen Nathanin uusi joogaajavaimo sekä Renata Klein (alura Dern), uraäiti, jonka pieni tyttö joutuu koulukiusaamisen uhriksi.
episode-06-1024
ep06-ss02-1920
Ensimmäinen jakso alkaa traagisella kuolemalla koulun gaalajuhlassa. Kukaan ei tiedä, mitä on tapahtunut ja kuka on syyllinen. Sarja alkaa käsittelemään tapahtumia ennen gaalailtaa ja päähenkilöiden taustat alkavat avutua. Onnellisten kotien sisällä on väkivaltaa, pettämistä ja ongelmia. Pikkuhiljaa juoni menee eteenpäin ja katsojalle annetaan pieniä murusia, jotka johtavat lopulta itse tragediaan. 

Itse aloin hahmottaa juonen ideaa jo  neljännessä jaksossa ja arvasinkin oikein viimeisen jakson tapahtumat, mikä tuntui oudolla tavalla hyvältä. Olen oikea salapoliisi! Vaikka jokut käänteet tuntuivat ennalta arvattavilta, piti Little Big Lies kyllä koko ajan hämähäkinverkossaan kiinni, aina loppuun saakka.
ep04-ss06-1920
kuvat: HBO
Ikävä kyllä, sarja kestää vain seitsemän jaksoa, eikä lisää ole tulossa, kun kyse on minisarjasta. Ärsyttävää! Tällaista olisi voinut katsoa niin paljon enemmänkin. Mutta ehkä se on näissä se juttukin. Ensin koukutetaan ja sitten jätetään tyhjin käsin. 

Jos olet jo katsonut kyseisen sarjan, mitä mieltä olit? Ja onko teillä heittää jotain vastaavia telksuvinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti