13. lokakuuta 2017

POSITIVE MIND WILL GIVE YOU POSITIVE LIFE

And she is back! 

Esivalintakoe on taas tehty ja nyt vain odotetaan tuloksia. Ne voivat olla mitä tahansa. Ensimmäistä kertaa meikäläisellä oli oikeasti hyvä fiilis kokeen jälkeen. Ei sellainen, että tekisi mieli itkeä suihkun lattialla viinipullo kädessä, itsesäälissä rypien. Sekin kertoo mielestäni jo jotain. Olen asennoitunut siihen, että tulos voi olla mikä vain (mutta sormer ristissä, sehän voi vain olla hyvä). 

Mutta ei siitä sen enempää. Sillä halusin tulla höpöttelemään teille aiheesta, josta olen lukenut muutaman postauksen ja jota haluaisin nähdä niin blogimaailmassa kuin IRL enemmän. 

Positiivisuudesta!
IMG_0503
Pessimisti ei pety. Kel on onni, se onnen kätkeköön. Itku pitkästä ilosta. 
Näitähän on. Olen itsekin ollut niitä ihmisiä, jotka lähinnä kavahatavat yltiöpositiivisia ihmisiä. Jos jollain ei ole koskaan mitään huonoa sanottavaa, se on todella epäilyttävää. Heidän on pakko olla hulluja.
 Itse vastasin pitkään lauseeseen "miten menee" yleisimmin joko että väsyttää, vituttaa, ärsyttää tai muuten vain kaikki huonosti. Sää on synkkä ja kylmä, kesä oli lyhyt ja ankea, bensa loppu, suklaa loppu ja puhelin toimii liian hitaasti. Kotona ei olekaan mitään ruokaa, töissä tökkii, kaikki laskut pamahti yhtä aikaa postiluukusta sisään. Flunssaa pukkaa, nukuin huonosti ja ympärillä olevat ihmiset ovat suurimmaksi osaksi idiootteja. Kaikki vaatteeni ovat tylsiä, alennusmyyntiporkkanapussit olivat kerenneet loppua kun menin kauppaan ja heräsin aikaisin, koska naapuri teki remonttia. 

Ja listaahan voisi jatkaa ikuisuuksiin. Koska aina löytyy jotain, josta valittaa ja mikään ei ole koskaan hyvin. 
IMG_0496
Mutta faktahan on se, että negailu vetää puoleensa kaikkea ikävää. Negatiivinen yleisasenne aiheuttaa yleensä ketjureaktion ja siinähän on helposti koko päivä, kuukausi, vuosi tai elämä pilalla. 

Tietoinen positiivisuus on vaikeaa, mutta äärimmäisen palkitsevaa. Joogan myötä aloin kiinnittämään huomiota ympärillä tapahtuviin ihan pieniinkin asioihin. Ja kun huomioi ne pienet jutut, niin yhtäkkiä leijutkin vaaleanpunaisessa Hubbabubba-pallossa, jota ei saa rikki sitten millään. 
Tämä kaikki on käytännössä vain aivojen huijaamista. Kun ajattelet kaiken positiivisesti, aivosi luulevat sinulla olevan kivaa. Ja sitten se kaikki muuttuu onnellisuuden jatkumoksi. Positiivisena alat vetää puoleesi positiivisia asioita, tilanteita ja ihmisiä. Ja siite tulee oikea noidankehä. Toki siis ihan mukava sellainen. 

Olotilat ja fiilikset tarttuu. Negatiivisessa ympäristössä ruokit omaa paha oloa. Rikkomalla näitä harmaita seiniä, saat elämääsi ihan uusia ulottuvuuksia. 
Jos olet huomannut somessa ajattelevasi "miksi seuraan tätäkin kun tämä vain ärsyttää minua", kannattaa lähteä vaikka sieltä liikkelle. Facebookissa sinun ei tarvitse olla kenenkään kaveri. Instagramissa tai Snapchatissa ei tarvitse seurata ketä vain. Valitse seuraa-listoillesi vain ihmisiä, jotka inspaavat, voimaannuttavat tai piristävät, poista kaikki muut. Älä seuraa ketään vain siksi, että haluat tietää heidän elämästään ja draamoistaan. 

Vietä vapaa-ajallasi aikaa aidosti tärkeiden ihmisten kanssa. Harrasta ja tee asioita, jotka tuottavat hyvää oloa, oli se sitten ulkoilua, sarjojen katsomista, syömistä tai shoppailua. Etsi asioita, jotka merkitsevät sinulle jotain. Heitä pois kaikki turha elämästäsi. Vaihda työpaikkaa, jos siltä tuntuu. Lähde opiskelemaan. Toteuta itseäsi ja suuntaa kohti unelmiasi. (Kokeile joogaa ja meditaatiota, se tekee sinusta tällaisen kliseisen onnellisen ihmisen).
IMG_0507
Totta kai, kaikilla on huonoja päiviä. Se on ihan fine. Mulla muun muassa tänään. Tai no, meinasi olla. Sitten avauduin sekä ystävälleni että Z:lle ja jännä juttu, näiden keskustelujen jälkeen olo on aika tuhat kertaa parempi. Sitä varten pitää olla niitä positiivisia ihmisiä elämässä. He ovat niitä, jotka jaksavat kannatella sinua, silloin kun tarvitset vähän nostatusta. 
Mutta huonoja fiiliksiä joutuu ja saakin kokea. Ei kukaan oikeasti jaksa olla 24/7 hyvällä tuulella. Mutta silloinkin kannattaa miettiä, haluaako levittää sitä huonoa omaa fiilistä ympärille. Oma paha olo harvoin on vanhempiesi, ystäviesi, puolisosi, asiakaspalvelijan, bussikuskin, vauva.fi:n keskustelupalstailijan, lapsesi tai koirasi vika. Jos negatiivisen olon aiheuttaa stressi, ahdistus tai masennus, hae apua. Älä tuhlaa tätä yhtä elämääsi inhottaviin asioihin. 

Mistä mun huono fiilis tänään syntyi? 
Siitä, että tuntui taas, ettei ole rahaa. Sitten keskustelin asiasta, kirjasin asioita ylös ja laskeskelin. Tadaa, yhtäkkiä suunnitelmat ovat selkeämmät ja kohta aion lähteä onnellisena sinne kuukausittaiselle palkan jälkeiselle kauppareissulle. Nautin. 

Rahasta ajattelin kirjoittaa teille postauksen, ehkä jopa viikonloppuna. Mutta täällä ollaan taas ja uusien juttujen kanssa! Ihanaa viikonloppua JUST SULLE !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti