28. maaliskuuta 2018

KIRJAHAASTE 2018 3,4 JA 5/10

IMG_2360
Kyllä vain, kirjahaasteessa ollaan jo puolessa välissä, eikä vuoden kolmas kuukausi ole vielä edes lopussa. Kevät näyttää, joudutaanko nostamaan panoksia ylöspäin. 
Olen saanut kuitenkin kolme uutta kirjaa luettua loppuun ja haluaisinkin vinkata nämä kyseiset opukset teille! 
IMG_2362
Katy Colinsin Seikkailuja yksinäisille sydämille, Määränpää: Thaimaa on kertomus Georgia Greenistä, jonka kihlattu jättää hänet ja elämä murenee pala palalta tuhkaksi. Georgia tekee päätöksen, jonka jokainen kunnon nykynainen tekee samassa tilanteessa: jättää vanhan elämänsä taakseen ja lähtee etsimään itseään Thaimaasta. 

Toisin sanoen, voiko enää kliseisempää tarinaa ollakaan? Mutta koska itsensä etsiminen Eat, Pray, Love-tyyliin viehättää ainakin itseäni, tartuin äidin suosituksesta tähän kirjaan. Se olikin oiva koulu- ja työmatkaviihdyke! Vaikka tarina on kuultu monta kertaa, on Colinsin tapa kirjoittaa humoristinen ja yksityiskohtainen. Jos katsot romanttisia komedioita aina uudestaan ja uudestaa välittämättä niiden ennalta arvaamattomista juonenkäänteistä, ihastut tähän kirjaan. Täytyy kuitenkin sanoa, että viimeisen sivun käänteet eivät olleet ihan sitä mitä odotin, joten täysin klisee tämä kirja ei ole. 
IMG_2365
Jos olet ihastunut Rupi Kaurin teksteihin, ihastut Amanda Lovelacen The princess saves herself in this one-runoteokseen. Tekstistä en halua paljastaa sen kummemin, mutta luvassa on järisyttäviä tekstejä elämästä ja Lovelacen kokemuksista. Haukkasin tämän yhdeltä istumalta ja runoja oli ihana jäädä makustelemaan. 
Lovelacelta on myös omien tietojeni mukaan julkaistu uusi, samantyyppinen teos The witch doesn't burn in this one. Arvatkaa kaksi kertaa, onko minun pakko saada se hyppysiini!
IMG_2370
Viimeinen, muttei vähäisin. Henriikka Rönkkösen mielettömän hauska Bikinirajatapaus ja muita sinkkuelämän iloja, oli meikäläisen must-read-listalla heti, kun sain tietää sen olemassa olosta. Olen lukenut Rönkkösen aikaisemman kirjan, Mielikuvituspoikaystävän, joka menee ehdottomasti kastiin "luin päivässä ja nauroin kippurassa". Jos on ronskin alapäähuumorin ja suorien seksitarinoiden ystävä, on tämä ehdoton hankinta yöpöydän laatikkoon. Ja koska valitettavasti oman huumorintajuni ei ole tasoa laadukas, osui ja upposi tämä kuin nyrkki silmään, vaikken sinkku olekaan. Lisää tällaisia rohkeita ja roisia tarinoita, kiitos!

Ja kyllä, kuudes kirja on jo aloitettu, mutta koska sen kieli on englanti, voi lukemisessa mennä vähän pidempään. En tosin jaksa odottaa sen esittelyä! 

2 kommenttia:

  1. Mä niin odotan pääseväni lukemaan ton Bikinirajatapauksen vaikka Mielikuvituspoikaystäväkin on vielä kesken! Ihan huippu sekin :-)

    http://www.lily.fi/blogit/janita-johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, mukavia lukuhetkiä sulle! Bikinirajatapaus oli hulvaton! :D Pakko kuitenkin sanoa, että Mielikuvituspoikaystävä saattoi olla hippusen parempi.

      Poista