4. kesäkuuta 2018

AUTIOSAARELLE TARVITSEE MUKAAN VAIN PARI HYVÄÄ PODCASTIA

Kesäkuu tarkoittaa meikäläiselle kirjaimellisesti ensimmäistä kesäkuukautta. Kesä taas tarkoittaa sitä, että eletään pesemättömällä tukalla päiväkausia, hypellään pellolla koiran perässä lauleskellen ja pukeudutaan pelkkiin bikineihin joka ikinen päivä. 
Kesä tarkoittaa myös sitä, että on aikaa puuhailla muitakin juttuja, kuin pelkkiä velvollisuuksia. Toisin sanoen, sitä kerkeää sivistämään itseään kuunnellen erilaisia podcasteja, joita maailma on pullollaan. 

Alla siis viisi podcastia, joiden kanssa viihdyn niin rannalla, haravan varressa kuin työmatkallakin!
IMG_3025
YKSILLÄ
Yksillä on kolmen bloggaajan Sara Vannisen, Marianna Mäkelän ja Elisa Lepistön joka keskiviikkoinen sarja Suplassa. Suosittujen bloggaajien podcastit kuulostavat mun korvaan niin kliseeltä, että kyseessä ei voi olla muuta kuin pinnallista höpinää, ottaen huomioon nykymaailman blogiskenen. Yksillä-jaksoissa keskustellaan kuitenkin niin uskonnosta ja uskomuksista, mielenterveydestä kuin somesta työpaikkana ja siitä, millaisia kiusallisia mokia kyseiset bloggaajat ovat onnistuneet tekemään. 

FROM THE HEART: CONVERSATIONS WITH YOGA GIRL
Olen joskus ennenkin täällä maininnut alkuperäisin ruotsalaisesta, nykyään Aruballa asustavasta Rachel Brathenista aka Yoga Girl:stä. Rachel on suora, rehellinen ja aito somepersoona, jonka From the heart-podcast käsittää sisälleen puhetta omista tuntemuksista, vegaanilapsen kasvattamisesta sekä elämästä Aruballa, joka ei aina ole yhtä ruusuilla tanssimista. 
IMG_3029
THE DAILY BOOST
Kaipaatko piristävää ja motivoivaa puhetta päivääsi? Onko aikaa vain alle 20 minuuttia, ennen kuin työpäivä alkaa? Säädä itsesi ainakin Spotifysta löytyvän The Daily Boost-podcastin taajuuksille, josta löydät Scott Smith-nimisen miehen lyhyitä tsemppauksia päivääsi aina unelmien saavuttamisesta irti päästämiseen. Smihin ääntä on tosi miellyttävä kuunnella ja pursuan aina hiukan enemmän energiaa näiden jaksojen jälkeen. 

NO FILTER
No filter on viimeisin löytöni, jonka eräs ystäväni vinkkasi. Sen pääosassa ovat bloggaajat Viena ja Arttu, jotka puhuvat avoimesti nimensä veroisesti ilman filttereitä. Heiltä on ilmestynyt vasta ensimmäinen jakso, joka käsittelee uskonnollisessa yhteisössä elämistä. Se oli jo niin mielenkiintoista kuunneltavaa, että jään mielenkiinnolla odottamaan lisää. Tämän podcastin löydät osoitteesta www.acast.com/nofilter
IMG_3027
VÄRIKÄS TOTUUS
Kirsikkana kakun päälle törmäsin eilen Temppari-kohuparin, Vilman ja Eliaksen omaan podcast-sarjaan. Ja tottahan toki oli pakko klikata play-nappia ja kuunnella näiden kahden horinoita. Kaksi jaksoa meni mukavasti putkeen tuossa pihahommissa ja on pakko myöntää, että ihan hauskaa kuunneltavaa ne olivat. Joten tämänkin kaksikon kohdalla odotan seuraavia jaksoja. 
IMG_3021
Podcastit ovat mahtava vaihtoehto ainaiselle musiikin kuuntelulle. Kirjoihin verrattuna ne ovat sinänsä helppoja vaihtoehtoja, koska samalla voi touhuta muita omia askareita. Kukapa olisi uskonut, että siivoaminen tuntuisi näinkin helpolta puuhalta napit korvissa? Tai miten nopeasti aika hurahtaa auringon alla, kun on joku mielenkiintoinen henkilö omalla tarinallaan höystettynä, ketä kuunnella. 
Mutta koska näitä kuunneltavia ei voi koskaan olla liikaa, niin vinkatkaapa kommenttilaatikkoon, jos teiltä löytyy jotakin podcastien helmiä kuunneltavaksi. Etsintäkuulutan mielenkiintoisia persoonia, syvällisiä pohdintoja sekä huumoripitoisia sarjoja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti