1. elokuuta 2018

KESÄHELTEIDEN KASVISSOSEKEITTO

IMG_3747
IMG_3753
Helteisen kesäpäivän helppotekoinen ateria on ehdottomasti kasvissosekeitto, jonka voi pahimman hien iskiessä pintaan nauttia vaikka jääkaappikylmänä!
Oman elämäni pelastus on ollut sauvasekoitin, jolla soseuttaa keiton hetkessä. Suosiskkikasvisyhdistelmäni tällä hetkellä on ehdottomasti bataatti ja parsakaali. 

Viimeisimpään sosekeittoon silppusin ensin tuoreen sipulin, jota kuullotin oliiviöljyssä hetken kattilan pohjalla. Tämän jälkeen kuutioin yhden bataatin sekä kuutisen porkkanaa, joita pyörittelin sipulin seassa kuumassa kattilassa. Sitten noin litra vettä, kasvisliemikuutio ja keitto porisemaan, kunnes vihanneket ovat pehmenneet (noin 25 minuuttia). 
Lopuksi pilkoin yhden parsakaalin kukinnot höyrystymään keiton pinnalle, kannen alle noin kymmeneksi minuutiksi. 
Keittovesi kaadetaan toiseen astiaan muiden aineksien soseuttamisen ajaksi, jonka jälkeen vettä lisätään takaisin sen verran, että murskatut vihannekset muuttuvat enemmän keittoa muistuttavaksi soseeksi. 
Keittoa olen maustanut suolalla, pippurilla sekä kurkumalla. Yrttivoipatonkia vain kyytipojaksi ja avot! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti