6. heinäkuuta 2018

23 X ASIAT JOTKA OLEN OPPINUT VUODEN AIKANA

Eilen tuli taas uusi vuosi plakkariin, ja voi että on ihana sanoa olevansa 23-vuotias! Tunnetusti uusivuosi ja oma syntymäpäivä ovat hetkiä, jolloin uskaltaa kurkata taakseen ja miettiä, mitä on opittu tai saatu aikaan. 
Mun 23 vuosi oli ihan mahtava täynnä elämänmullistuksia ja uusia ajatuksia. Seuraavaksi jaankin teille 23 asiaa, jotka olen oppinut menneen vuoden aikana. 
IMG_3368-2
1. Elämällä on tapana kuljettaa, halusi tai ei. Asiat, jotka juuri sinä tarvitset, tulevat eteesi kyllä. 

2. Manifestoinnilla on mieletön voima. 

3. Edellistä jatkaen, asioiden, toiveiden ja omien henkilökohtaisten tavoitteiden ylöskirjoittaminen säännöllisesti auttaa fokusoimaan niihin. Olin kirjoittanut viime elokuussa kolme tavoitteita seuraavalle vuodelle: olla notkeampi, matkustaa enemmän ja pääse kouluun. Opiskelupaikka avautui ja kroppa on venyvämpi kuin koskaan. Vain matkustaminen jäi, mutta siihen keskitän taas energian tulevina kuukausina. 

4. On ihan ok olla pesemättä hiuksia joka päivä. 

5. On ihan ok olla sheivaamatta kainaloita joka päivä. 

6. On ihan ok olla kuorimatta kasvoja joka päivä. 

7. Hampaiden vihlonta ei tarkoita automaattisesti reikää. Ensi kerralla ei kannata heti lähteä maksamaan 80 euroa tästä tiedosta. 
IMG_3457-2
8. Negatiivisuus on tarttuvaa, mutta niin on myös positiivisuuskin. Älä vatvo toisille liikaa ikäviä asioita, se vaikuttaa myös omaan olemiseesi. 

9. Naisten kanssa työskentely on ihan parasta. 

10. Kaikessa ei voi olla paras. Epäonnistumiset ovat yhtä tärkeitä kuin onnistumisetkin, sillä niistäkin voi oppia. 

11. On hyvä opetella sanomaan ei kaikelle turhalle ja ylimääräiselle. Voit tehdä asioita vain juuri sen verran kuin jaksat. Liika tehtävien haaliminen aiheuttaa vain stressiä ja pettymyksiä. 

12. Kasvisruuan lisääminen ruokavalioon ei ole oikeasti huono tai vaikea asia. 

13. Ihmisiä ei tarvitse varoa. Luota enemmän, älä aina tuomitse. 

14. Kaikki ihmiset tekevät virheitä ja siksi on keksitty anteeksianto. Katkeroituminen ja toisten virheiden vatvominen on kuin joisi itse myrkkyä ja odottaisi toisen saavan vatsansa siitä kipeäksi. 
IMG_3403-2
15. Menneisyyden haamut ovat menneisyyden haamuja syystä. Ne eivät ole osa tämän hetken todellisuutta. Menneessä tapahtuneet asiat ovat takanapäin, ne eivät määrittele sinua ihmisenä enää. 

16. Irti päästäminen on todella vaikeaa, mutta oma energia kannattaa keskittää mieluummin nykyhetkeen menneisyyden sijaan. Asioista kannattaa puhua ääneen, ei jäädä yksin. 

17. Elämäntapoja on yhtä monta kuin ihmisiäkin. Kaikkien ei tarvitse mennä saman kaavan mukaan. Ole vain oma itsesi. 

18. Lue enemmän, se avartaa. 

19. Kiinnitä huomiota pieniin asioihin ja tule onnelliseksi niistä. Elämä tuntuu paljon mukavammalta niin. 

20. Voit tykätä viinistä ja juoda sitä silloin tällöin muutaman lasillisen. Krapulat on kuitenkin hyvä jättää muille. 

21. Hyvä ruoka, parempi mieli. Roskaruokaa voit syödä joskus, mutta et joka päivä.  

22. Joogaaminen on mitä parhain lääke kropalle ja mielelle. Jatka sitä. Sama koskee meditointia. 

23. Ole ylpeä itsestäsi. Olet päässyt jo näinkin pitkälle. 

Vanheneminen tuntuu hirveän hyvältä tässä vaiheessa elämää. Sitä ymmärtää itseään ihan eri tavalla ajan kuluessa eikä oppiminen koskaan lopu. Seuraavaksi haluaisin keskittyä siihen, etten käyttäisi niin paljon energiaa somen selaamiseen tai tyhjäntoimittamiseen. Olisi paljon asioita, mihin tarttua. Pieni aikaansaamattomuus on kiusannut viime aikoina, mutta itsehän minä siihen voin muutoksen tehdä! Ja haluan muutoksen siihen. Ei enää säästöliekillä elämistä, kiitos!

Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Hei onnea sinulle! Täältä ilmottautuu toinen ihan just (kääk, huomenna) vuosia täyttävä ❤ Sitähän voisi jotain tämän tapaista itsekin rustailla, kun välillä tekee hyvää kääntää katse kaikkeen siihen, mitä on jo nyt saavuttanut ja olla iloinen niistä. Ikään sopivasti allekirjoitan suuresti tuon kohdan 16 tästä sinun listastasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei paljon onnea toiselle kesän lapselle sinne! <3 Rustaile ihmeessä vastaavam olisi mielenkiintoista päästä kuuntelemaan sinunkin ajatuksia kuluneesta vuodesta.

      Poista