21. joulukuuta 2017

J O U L U K A L E N T E R I / LUUKKU 21

Jottei lahjojen paketointi jäisi vain työpaikalle, oli otettava hiukan tuntumaa käärimiseen kotonakin. 
Päätin, että tänä vuonna mennään kierrätysteemalla eli paketointitarvikkeet saavat luvan löytyä kotoota.
Joulupaperit ovat siinä mielessä vaikeita, että niitä ei esimerkiksi paperinkeräykseen voi heittää (en sitten osaa sanoa, että miksi?). Itse askarrellut paketit ovat hauskoja tehdä sekä miellyttävä antaa. Persoonallisuushan on vain plussaa!  

Hetken aikaa piti miettiä, että mitäs sitä keksisi, ennen kuin sytytyslanka niin sanotusti syttyi. 
IMG_1413
IMG_1418
Ensimmäisenä hyötykäyttöön pääsi paperinen kauppakassi. Monien liikkeiden kasseista yleensä löytyy jonkinlaisia sloganeita tai merkkejä. Mutta jos ne kääntää toisin päin, voila! On materiaali varsin käypä lahjapaperiksi. 
IMG_1421
Ja joskus sitä tulee jemmattua vanhoja lahjakasseja kaapin nurkkiin. Joulu on oiva hetki laittaa nekin kiertoon. Lahja- ja paperikasseja voi helposti tuunailla vähän salonkikelpoisemmiksi. Itse pujottelin silkkinauhaa sulkemaan pussin suun. 
IMG_1431
Nurkissa pyörivät vanhat kenkälaatikot saavat uuden ilmeen, kun ne päällystää hiukan jouluisemmiksi. Joulukorttien teosta jäi meikäläiselle kuusikuvioinen silkkipaperi yli, mutta sekin tuli nyt hyötykäytettyä. 

Millaisia paketteja te taiotte tänä vuonna? 
Entä oletteko itse kokeilleet kierrätyspaketointia?  

2 kommenttia:

  1. Itse olen varsinkin noita vanhoja lahjakasseja ja paperipusseja käyttänyt, jos lahjat ovat olleet hankalan muotoisia paketoida.
    Parhaat toteutukset olen kyllä saanut, kun joskus kuvataidekoulussa teimme lahjojen lisäksi lahjapaperitkin ohuesta paperista koristelemalla itse ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekoristeltu lahjapaperi kuulostaa mielettömän ihanalta <3

      Poista